Agenda Activiteiten parochie 2018

JUNI 2018  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
woe 6 Koffietent 10.15 Perron1, Schiebroekstraat 1

Om 10.15 uur ontvangen wij u weer met een kopje koffie of thee in het gebouw van Middin. Er is een themagesprek met Peter van Rooijen met als onderwerp: "God gaat niet op vakantie"
Voorlopig zal de koffietent om de andere week geopend zijn.

za 9 Biechtgelegenheid 14-15.15 H.Nicolaaskerk Uitstelling H.Sacrament en Biechtgelegenheid. Ook is er de mogelijkheid om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. Biechtvader is pastor van Vliet.
za 16 t Schuurtje 9-15.00 Plesmanstraat 7-8 Bij 't Schuurtje van Vincentius is een groot aanbod van huishoudelijke artikelen, boeken, Cd's en Dvd's, meubels, lampen, klokken, (kinder) kleding, speelgoed en audio-apparatuur te koop. De opbrengst komt ten goede aan het sociale werk van Vincentius. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Zaken die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06- 344 590 02. In de koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. Van harte welkom.
woe 20 Koffietent 10.15 Perron1, Schiebroekstraat 1

Op woensdag is de koffietent in Oosterheem weer open. Het thema- gesprek is met Pastor Ella Feijen. U bent welkom bij Middin aan de Schiebroekstraat nr 1 in Oosterheem.

di 26 Onmoetingsmaaltijd 17.00 WZH, Florence Nightingalelaan 92 Oosterheem

Er is weer een ontmoetingsmaaltijd in het gebouw van WZH in Oosterheem vanuit het Nicolaasproject georganiseerd. U bent welkom vanaf 17.00 uur. Aanmelden uiterlijk zaterdag 23 juni via e-mailadres nicolaasproject@hnpz.nl of telefonisch (079) 3412217. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De kosten zijn € 5,00 (zoetermeerpas € 3,50)

JULI 2018  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
za 14 Opening Begraafplaats nnb Begraafplaats H.Nicolaaskerk

De begraafplaats zal door bisschop van den Hende worden ingezegend. Alle parochianen zijn hierbij van harte welkom. Nadere informatie volgt.

SEPTEMBER 2018  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
Zo 9 Startdagviering 10.30 H.Nicolaaskerk Op deze zondag is er één viering om 10.30 uur en zijn alle andere kerken gesloten. Het thema van deze viering is 'Adem ons open'. Gezien het parochiebrede karakter van de startdag kan een ieder samen met het St Caeciliakoor deze viering muzikaal opluisteren. Voor meer informatie zie ons mededelingenblad. Repetities starten op 3 juli.
Do 20 Kunst en geloof 20-21.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 In de eerste eeuwen van het Christendom moesten de Christenen vaak gebruik maken van geheime symbolen; vervolging lag op de loer! Ze ontleenden hun afbeeldingen daarnaast uit de gewone Romeinse vormentaal. Tot in onze tijd worden hun symbolen gebruikt, denk aan bijvoorbeeld het teken van de vis achterop auto's. Kunsthistoricus Frank Swagemaker gaat deze avond in op de kunst van de vroege Christenen.
Ma 24 Bijbel-geloofsgesprekken 20-21.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Als je samen met anderen een Bijbelverhaal leest en erover in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Wees welkom om aan te sluiten bij een van deze bijbel-geloofsgesprekken onder leiding van pastor Ella Feijen. Aanmelden: geloofscentrum@hnpz.nl of 079-3163044 (avondgroep voor 20-30-40-50ers)
Di 25 Bijbel-geloofsgesprekken 10-11.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Als je samen met anderen een Bijbelverhaal leest en erover in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Wees welkom om aan te sluiten bij een van deze bijbel-geloofsgesprekken onder leiding van pastor Ella Feijen. Aanmelden: geloofscentrum@hnpz.nl of 079-3163044 (instroomgroep voor alle leeftijden)
Woe 26 Bijbel-geloofsgesprekken 10-11.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Als je samen met anderen een Bijbelverhaal leest en erover in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Wees welkom om aan te sluiten bij een van deze bijbel-geloofsgesprekken onder leiding van pastor Ella Feijen. Aanmelden: geloofscentrum@hnpz.nl of 079-3163044 (instroomgroep voor alle leeftijden)
Do 27 De weg van Maria avond De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Deze donderdag start een serie van drie bezinningsavonden over de Bijbelse Maria, en over wat zij te maken heeft met onze eigen geloofsweg. Daarnaast wordt aandacht besteed aan haar rol en plaats in de traditie en bespreken we de vier Maria dogma's. Ook nieuwe visies en ontwikkelingen in de Mariologie zullen aan de orde komen. Data: 27 september, 11 oktober, 25 oktober. Begeleiding: pastoor Jaap van der Bie Aanmelden: geloofscentrum@hnpz.nl