Agenda Activiteiten parochie 2019

DO 17

Informatieavond Alpha cursus

19.30 - 22.00 De Kapelaan

Samen op zoek naar een begin van antwoorden op de grote vragen van het leven? De Alpha-cursus heeft hiervoor een concept ontwikkeld. Samen eten, samen luisteren én samen in gesprek gaan over verschillende thema's van geloof en leven, blijkt ook in Zoetermeer aan een behoefte te voldoen. Als parochie zijn we blij dat we hiermee mogen werken om meer mensen in aanraking te brengen met het mooie, inspirerende en hoopgevende dat ons katholiek geloof in zich heeft. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we leren van elkaar en groeien in onze geloofsontwikkeling. Vanaf 19.30 uur zijn wij aanwezig om u te ontvangen en om 20.00 uur starten we met informatie over de Alpha-cursus. Daarna vind er een inleiding plaats met het thema; "Is er meer ?".

U meldt zich aan voor de gehele cursus van totaal tien avonden en een zaterdag. U ontvangt hierbij een cursusboek.

Informatie bij: Fons van der Linden: fvdlinden@casema.nl
Kosten: voor de maaltijden €3,-- per persoon per keer.
Data alle cursus-bijeenkomsten: 17-1, 24-1, 31-1, 7-2, 14-2, 21-2, 9-3 (zaterdag), 14-3, 21-3 28-3, 4-4,
Tijd cursusdagen: 18.45 aanvang met maaltijd – tot 22.00 uur
Aanmelden via: geloofscentrum@hnpz.nl

vrij 18   Oecumenelezing Utrecht 13.30-18.30 Utrecht  De Nederlandse Raad van Kerken organiseert op vrijdagmiddag 18 jan. in Utrecht de jaarlijkse "Oecumenelezing". Thema: De pelgrim als paradigma... Tevens is er ontmoeting en wordt de Vesper gebeden. Pastor van Vliet nodigt iedere belangstellende (kath., prot. of niet gelovig) uit met hem mee te gaan. We verzamelen op NS-Station Zoetermeer om 13.30 u. We reizen per trein en zijn om ca. 18.30 uur terug. Aanmelden graag bij pastor Van Vliet: c.vanvliet@hnpz.nl.
za 19 t Schuurtje van Vincentius 9-15.00 Plesmanstraat 7-8 Het Schuurtje is weer open. Er is een groot aanbod van huishoudelijke artikelen, boeken, cd's en dvd's, meubels, lampen, klokken, (kinder) kleding, speelgoed en audio- apparatuur. De opbrengst van de verkopen komt ten goede aan het sociale werk van de Vincentiusvereniging in Zoetermeer. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. U bent van harte welkom.
 za 19  Bijeenkomst lopers Kerkbalans 12.00 - ca. 13.30  De Oude Kerk, Dorpsstraat Deze dag is het inluidmoment voor de actie Kerkbalans. Dit jaar opnieuw in samenwerking met de protestantse gemeenschap. De bijeenkomst vindt plaats in de Oude Kerk en alle lopers zijn dan bij deze van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Er is muziek, gebed, diaken Ronald van Berkel spreekt. Het begint om 12.00 uur met een inloop met koffie en thee. Om 13.00 uur luiden pastoor van der Bie en dominee Westdorp samen de klokken (en daarna alle kerken). De bijeenkomst wordt afgesloten met een broodje. Zie ook het persbericht.
Do 24 Alpha cursus 19.30 De Kapelaan

Samen op zoek naar een begin van antwoorden op de grote vragen van het leven? Dat en meer is te vinden in een 10-daagse Alpha-cursus, die georganiseerd wordt binnen onze parochie door Fons van der Linden. Samen eten, samen luisteren én samen in gesprek gaan over verschillende thema's van geloof en leven. Interesse? Vanaf 19.30 uur is er inloop en om 20.00 uur begint de bijeenkomst. U kunt zich nog aanmelden voor de gehele cursus van totaal tien avonden en een zaterdag. U ontvangt hierbij een cursusboek.

Informatie bij: Fons van der Linden: fvdlinden@casema.nl
Kosten: voor de maaltijden €3,-- per persoon per keer.
Tijd cursusdagen: 18.45 aanvang met maaltijd – tot 22.00 uur
Aanmelden graag via: geloofscentrum@hnpz.nl

FEBRUARI 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
Di 5